Rychlokvašené okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 756 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 623.2 mg
 - Vláknina 21903.5 mg
 - Vitamín A 21903.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Potom ji stáhneme a necháme mírně vychladit.
 - 
                                2
Okurky nakládačky důkladně opereme a propícháme párátkem. Připravené okurky naskládáme zhruba do poloviny pětilitrové láhve. Potom vložíme polovinu kopru, pepře, vinných listů, oloupaného česneku a na tenká kolečka nakrájeného křenu. Opět dáme okurky a navrch dáme kopr, vinný list, česnek a křen.
 - 
                                3
Připravené okurky zalijeme teplou osolenou vodou. Lahev přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo po dobu sedmí dní kvasit.
 - 
                                4
Vykvašené okurky jsou připravené ke konzumací. Přemístíme na chladné místo, kde je můžeme uschovávat další týden.