Játrová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 786 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 94.7 mg
 - Draslík 275.1 mg
 - Vláknina 2311 mg
 - Vitamín A 2311 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zpěníme na tuku jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zhotovíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, ochutíme solí, pepřem a necháme povařit 30 minut za častého míchání.
 - 
                                2
Játra odblaníme, naškrábeme, rozmícháme s trochou vývaru a za stálého míchání nalijeme do přecezené omáčky. Necháme krátce povařit.
 - 
                                3
Hotovou omáčku ochutíme lžičkou másla.