Čekanka zadělávaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 9.5 mg
 - Draslík 346.2 mg
 - Vláknina 10372.5 mg
 - Vitamín A 10372.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanku zbavíme ovadlých listů, rozkrojíme ji podélně na dva díly a v několika vodách vypereme. V osolené vodě ji dusíme do poloměkka. Čekanku vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Z másla, sádla, jemně nakrájené cibule, nasekané petrželky a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem tak, aby vznikla hustší omáčka. Povaříme ji, vložíme čekanku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme špetku muškátu a krátce povaříme.