Knedlík žemlový bez mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 139.4 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nakrájíme žemle na malé kostičky.
 - 
                                2
Máslo rozehřejeme, přidáme mléko, vejce, osolíme, řádně rozšleháme a nalijeme na žemle. Za občasného mícháme necháme navlhnout.
 - 
                                3
Namočíme ubrousek, vyždímeme jej, potřeme tukem. Vlhké žemle dáme do ubrousku, vytvarujeme do válečku a vaříme knedlík 30 - 40 minut. Pokud vytvarujeme knedlík ve tvaru koule, vaříme jej 45 - 60 minut.
 - 
                                4
V obou případěch však ubrousek vážeme volně, aby knedlík mohl nabývat.
 - 
                                5
Hotový knedlík krájíme nití.