Telecí maso zapečené s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 324 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 119.1 mg
 - Draslík 589.4 mg
 - Vláknina 4407.5 mg
 - Vitamín A 4407.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a necháme vcelku. Omyté maso nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Do zapékací mísy urovnáme vrstvu cibulek promíchaných s česnekem, opepříme, osolíme a omastíme. Dále navrstvíme maso, osolíme, potom dáme opět cibuli s česnekem a vrstvy opakujeme. Vše zalijeme směsí 2 šálků vody a šálku octa a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka. Nádobou občas zatřeseme, aby se pokrm nepřipálil.