Polévka z fazolí a dýně (australská specialita)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1207 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 1.9 mg
 - Draslík 691.5 mg
 - Vláknina 4990.5 mg
 - Vitamín A 4990.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole večer před vařením zalijeme dostatečným množstvím vody, necháme namočené do druhého dne. Poté vodu slijeme, fazole propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a spolu s jednou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Dýni opláchneme, osušíme, oloupeme, semena odstraníme a dužninu nakrájíme na menší kostky. Cibule a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli jemně nakrájíme. Očištěnou papriku nakrájíme na úzké proužky, z kterých nakrájíme kosočtverce. Jarní cibulku opláchneme, nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Cibuli s česnekem zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme dýni, zalijeme litrem vody, přidáme kostky vývaru a přiklopené vaříme 20 minut. Dýně se nesmí rozvařit.
 - 
                                4
Z uvařených fazolí slijeme vodu a společně s paprikou přidáme k dýni. Chvíli povaříme, přidáme cibulky.
 - 
                                5
Při servírování nejdříve do talíře dáme lžíci smetany a poté zalijeme horkou polévkou.