Francká hutná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 242 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 43 mg
 - Draslík 1628 mg
 - Vláknina 26280.8 mg
 - Vitamín A 26280.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 145.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a brambory oloupeme, celer a mrkev oškrábeme a vše nakrájíme na plátky. Pórek a květák očistíme, pórek nakrájíme na kolečka a květák rozebereme na růžičky.
 - 
                                2
V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm 5 minut opékáme mleté maso. Přidáme zeleninu a přilijeme vodu. Osolíme, opepříme, zakryjeme a vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Hotovou polévku dochutíme, nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželí. Ihned podáváme.