Brambory na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 28 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1099.3 mg
 - Vláknina 15320 mg
 - Vitamín A 15320 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory namočíme na půl hodiny do vlažné vody. Do velkého pekáče vlijeme olej. Rozmarýnu opereme, vysušíme, lístky odštípneme a nasypeme do oleje.
 - 
                                2
Namočené brambory řádně omyjeme a i se slupkou rozpůlíme. Vyskládáme je řeznou plochou do pekáče na lístky rozmarýnu. Brambory pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200°C, až je řezná plocha načervenalá.
 - 
                                3
Servírujeme se salátem jako lehkou večeři anebo jako přílohu k různě upravenému masu.