Vepřová plec na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 73.9 mg
 - Draslík 301.5 mg
 - Vláknina 120.8 mg
 - Vitamín A 120.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a mírně po všech stranách opečeme na rozehřátém sádle. Podlijeme trochou vlažné vody a za častého obracení upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme a chvíli povaříme.