Květákový nákyp s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 229.3 mg
 - Draslík 699.7 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 96.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
 - 
                                2
Šunku nakrájíme na kousky, promícháme s vařeným květákem a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy.
 - 
                                3
Do jogurtu vmícháme žloutek a směs nalijeme na květák. Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.