Žampionové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 133.3 mg
 - Draslík 381 mg
 - Vláknina 1759.4 mg
 - Vitamín A 1759.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na čtvrtky a střídavě se sýrem nakrájeným na kostky a klobásou nakrájenou na kolečka napichujeme na špejle nebo na jehly.
 - 
                                2
Špízy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci a ve strouhance. Smažíme je na oleji na pánvi dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            