Huspenina z nožiček
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 8 ks Nové koření celé
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 2 ks Vepřové nožičky
 - 2 ks Telecí nožičky
 - 68 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 861 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 738 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 344.4 mg
 - Draslík 1257.7 mg
 - Vláknina 24785.8 mg
 - Vitamín A 24785.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové a telecí nožičky řádně očistíme, zbavíme chlupů a umyjeme.
 - 
                                2
Připravíme si velký hrnec, vložíme do něj nožičky a zalijeme téměř 5 litry studené vody.
 - 
                                3
Jakmile začne voda vřít, bude se tvořit pěna, kterou budeme odebírat.
 - 
                                4
Pak do vody přidáme sůl, cibuli, česnek, celý pepř, nové koření, bobkový list a mrkev.
 - 
                                5
Vše, kromě mrkve budeme vařit minimálně 4 hodiny, až do doby, kdy se maso bude oddělovat od kosti.
 - 
                                6
Mrkev vyndáme z vývaru mnohem dřív (asi po 3/4 hodině), protože ji ještě použijeme do huspeniny.
 - 
                                7
Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo, nakrájíme je na kolečka, uvařenou mrkev si též nakrájíme na kolečka.
 - 
                                8
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř, obereme ho, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vyššího pekáče.
 - 
                                9
K masu přiložíme vejce a mrkev a vše zalijeme přeceděným vývarem.
 - 
                                10
Povrch huspeniny posypeme ještě za tepla sladkou paprikou, mletým pepřem a necháme v chladu nebo v lednici ztuhnout.
 - 
                                11
Studenou huspeninu podáváme posypanou tenkými kroužky čerstvé cibule a pokapanou octem podle chuti.
 - 
                                14
 - 
                                17