Conchiglie s kuřecími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 250.2 mg
 - Draslík 465.7 mg
 - Vláknina 7313.8 mg
 - Vitamín A 7313.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké pánvi zahřejeme 1/2 másla, vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a smažíme 5 minut na střední teplotě, až je slanina zlatavá, ale ještě ne křupavá.
 - 
                                2
Přidáme pokrájená kuřecí játra, utřený česnek a 1/2 množství pokrájené šalvěje. Dostatečně opepříme. Zvýšíme teplotu a smažíme 5 minut, až játra ze všech stran lehce změní barvu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
 - 
                                3
Ke kuřecím játrům přilijeme víno, uvedeme do varu, poté snížíme teplotu a povaříme 5 minut. Přimícháme zbytek másla. Jakmile se máslo rozehřeje, vložíme nakrájená rajčata. Dobře zamícháme a přisypeme nakrájenou petržel a zbývající šalvěj. Zamícháme, ochutnáme a dle potřeby dosolíme.
 - 
                                4
Na hotově těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.