Placičky z filé z tresky
Suroviny
- 160 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 700 g Filé z aljašské tresky
 - 160 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 228.7 mg
 - Draslík 55.1 mg
 - Vláknina 757.6 mg
 - Vitamín A 757.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé uvaříme, necháme vychladnout, umeleme v masovém strojku. V míse rybu smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, rozšlehanými vejci, solí, strouhankou, paprikou a kořením. Vypracujeme hmotu, ze které vyválíme váleček, nakrájíme ho na kousky, z nichž tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance.
 - 
                                2
Placičky smažíme v rozpáleném oleji.