Mrkvová polévka s krupicí a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 127 g
 - Sodík 459 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 57.1 mg
 - Draslík 19.8 mg
 - Vláknina 3017 mg
 - Vitamín A 3017 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a očistíme mrkev, nastrouháme ji nahrubo.
 - 
                                2
Rozpustíme v hrnci máslo, mrkev dáme do hrnce a podusíme. Zalijeme litrem vody.
 - 
                                3
V hrnku rozmícháme krupici s 200ml vody a směs vlijeme do vroucí polévky. Promícháme, rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Provaříme 15 minut.
 - 
                                4
Před dokončením přidáme do polévky bujon. Chvíli povaříme a můžeme podávat.