Plněné vepřové závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1311 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 149.3 mg
 - Draslík 342.9 mg
 - Vláknina 1445.1 mg
 - Vitamín A 1445.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Tence je rozklepeme a mírně osolíme.
 - 
                                2
Do středu plátků naskládáme proužky slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, hranolky salámu a okurky nakrájené na nudličky. Náplň opepříme, maso zavineme a sepneme párátky nebo ovážeme nití.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na 2/3 tuku osmažíme do zlatavé barvy. Zalijeme vodou, do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a opepříme. Za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka.
 - 
                                4
Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme na závitky, které ve šťávě krátce podusíme.