Ďábelské kuře
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 stroužek Česnek
 - 6 plátek Sýr Eidam cihla 30%
 - 1 kg Kuřecí prsa
 - 1 hrnek Víno červené
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 404 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 129.5 mg
 - Draslík 758.7 mg
 - Vláknina 136.3 mg
 - Vitamín A 136.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naklepeme a česnekem se solí potřeme kuřecí prsa, obalíme v mouce, posypeme pepřem, paprikou a kari.
 - 
                                2
Rozškvaříme slaninu na oleji, vyjmeme a na zbytku tuku osmahneme porce kuřete. Podlijeme vínem a dopečeme.
 - 
                                3
Do zapékací mísy dáme měkké maso, poklademe plátky slaniny, sýra, přidáme škvarky, zalijeme zbylým vínem z pánve a zapečeme dozlatova.