Gratinované tortellini s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1036 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 150.2 mg
 - Draslík 235.7 mg
 - Vláknina 6617.3 mg
 - Vitamín A 6617.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
 - 
                                2
Omyjeme cukety, odřízneme konce stopek a pomocí struhadla na zeleninu cukety nastrouháme na středně jemné nudličky.
 - 
                                3
Připravíme pánev, rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme strouhanou cuketu a přibližně 5 minut na silném ohni smažíme. Oloupeme česnek, pomocí lisu ho prolisujeme k cuketě. Dochutíme solí.
 - 
                                4
Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Dno mísy poklademe cuketou, na ni rozložíme vařené tortellini.
 - 
                                5
Nastrouháme Parmezán, v míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme sýr, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek. Směs nalijeme do mísy na cuketu a těstoviny. Vše vložíme do střední části trouby, gratinujeme 15 minut. Když se vrchní vrstva zbarví do zlatova, těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.