Čevapčiči s dušenou dýní
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
 - 250 g Vepřové maso mleté
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Kopr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 1 kg Dýně
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.06 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 84.4 mg
 - Draslík 1382.4 mg
 - Vláknina 4627.5 mg
 - Vitamín A 4627.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kopr opláchneme pod studenou vodou a okapaný nasekáme najemno.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a prolisujeme, v míse ho smícháme s mletým masem a 1 lžící vody, směs dochutíme pepřem a solí. Z masového těsta uděláme válečky přibližně 5 cm dlouhé s průměrem 1 cm.
 - 
                                3
Dýni oloupeme, odstraníme semínka a vlákna, dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1 cm silné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
 - 
                                4
V hrnci rozehřejeme 1/2 oleje a osmažíme na něm nakrájenou dýni a cibuli. Přilijeme vývar, směs dochutíme paprikou, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak ještě dochutíme octem a cukrem, případně pepřem a solí.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme zbylý olej a při častém obracení na něm usmažíme masové válečky.
 - 
                                6
Porce čevapčiči s dýní rozdělíme na servírovací talíře, dýni posypeme nakrájeným koprem a podáváme.