Zapékané fazolky
Suroviny
- 400 g Fazolky mražené
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 40 g Strouhanka
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 319 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 62.2 mg
 - Draslík 337.2 mg
 - Vláknina 7360.8 mg
 - Vitamín A 7360.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v pánvi na 60 g rozehřátého másla. Přisypeme hladkou mouku a osmažíme ji na jíšku, do které před dokončením smažení přisypeme mletou sladkou papriku. Tu jenom zamícháme a ihned zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Do vřící směsi vložíme rozmrazené fazolky, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a povaříme 5 minut.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a připravené fazolky vlijeme do mísy. Na fazolky naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek, posypeme strouhankou, nakonec ještě jemně nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Takto připravené jídlo se zapékací mísou vložíme do předehřáté trouby, kde fazolky zapékáme 20-25 minut. Následovně je vytáhneme z trouby, přiklopíme, necháme jídlo odpočinout.
 - 
                                4
Zapečené fazolky rozdělíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a jídlo servírujeme.