Halibut zapečený v bramborové krustě pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1008 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 3349.6 mg
 - Vláknina 41438.5 mg
 - Vitamín A 41438.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.9 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 200 °C.
 - 
                                2
Každou červenou řepu zakápneme lžičkou vody a zabalíme zvlášť do alobalu.
 - 
                                3
Na pekáč položíme pečicí papír, na něj červenou řepu. Hodinu řepu pečeme, až změkne. Necháme ji vychladnout, poté vybalíme z alobalu a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtiny a uložíme do tepla. Před podáváním pokapeme octem, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Po 40 minutách pečení řepy osolíme a opepříme halibuta.
 - 
                                5
Omyjeme brambory ve slupce a nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich co nejvíc vody.
 - 
                                6
Na každý z filetů z halibuta navrstvíme nastrouhané brambory.
 - 
                                7
V pánvi rozpálíme olej. Na pánev pomocí dvou naběraček položíme filety bramborami dolů. Smažíme 5 minut, potom filety s bramborami opatrně otočíme. Přeneseme filety i s bramborami na pekáček, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 10 minut. Halibuta podáváme s červenou řepou.