Bramborové pečivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 385.3 mg
 - Vláknina 4839.7 mg
 - Vitamín A 4839.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, mleté hořčičné semínko a promícháme. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme větší kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Potřeme vodou a posypeme ovesnými vločkami. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až bude povrch zlatavý.
 - 
                                2
Bochník necháme částečně vychladnout a nalámeme podle zářezů na 6 kousků.