Ztracená vejce s dušenou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 779 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 484.2 mg
 - Vláknina 6110 mg
 - Vitamín A 6110 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, nakládaná rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na nudličky, cuketu na malé kostičky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme papriky, cuketu, krátce podusíme. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vsypeme trochu cukru a podusíme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Do hrnce vlijeme vodu, trochu octa a přivedeme k varu. Lžící roztočíme vroucí vodu, po jednom vlijeme vejce a uvaříme jako zastřená (jinak nazývaná též "ztracená") vejce.
 - 
                                4
Na talířky upravíme dušenou zeleninu, doprostřed položíme opatrně po jednom vejci a podáváme.