Kuře na španělský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 933 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 181.5 mg
 - Draslík 416.2 mg
 - Vláknina 477 mg
 - Vitamín A 477 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata očistíme, opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a v kloubech je nařízneme. Okapané maso osolíme, opepříme a na tuku opečeme.
 - 
                                2
Do tuku od opékání přidáme polovinu dávky másla a dorůžova na něm osmahneme jemně nakrájenou cibuli.
 - 
                                3
K cibuli přidáme oloupaný, rozsekaný česnek a kečup. Základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.
 - 
                                4
Do vařícího základu vložíme kuřata a za občasného přelévání je pod poklicí dusíme. Po půl hodině dušení přidáme šunku nakrájenou na nudličky a podušenou na zbylém másle, přilijeme víno a maso dodusíme.
 - 
                                5
Nakonec šťávu přisolíme a krátce povaříme.
 - 
                                6
Při podávání jednotlivé porce přeléváme necezenou šťávou s vložkou šunky.