Králík plněný játry I
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Kečup
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Králičí maso
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Sůl
 - 3 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Játra králičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 129409 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 112.5 mg
 - Draslík 1060.2 mg
 - Vláknina 3112.2 mg
 - Vitamín A 3112.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava náplně :
 - 
                                2
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omyté neloupané na nudličky nakrájené žampióny a stejně nakrájená králičí játra. Osolíme, zalijeme vínem, přimícháme kečup a dusíme tak dlouho, až šťáva zhoustne tak, aby náplň z masa nevytékala.
 - 
                                4
Odblaníme hřbet z kýty z králíka. Hřbet rozdělíme na porce a prořízneme do nich otvory. Vykostíme kýty a rozřízneme na pláty. Maso osolíme.
 - 
                                5
Do hřbetních porcích vložíme část náplně a uzavřeme párátky nebo jehlicí.
 - 
                                6
Pláty z kýty potřeme druhou částí náplně, sbalíme a převážeme nití, aby náplň nevytékala.
 - 
                                7
Na rozehřátém tuku připravené porce masa opečeme, poklademe tenkými plátky slaniny a za častého podlévání vínem a přelévání vypečenou šťávou pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moučným máslem (lžičku másla smícháme se lžičkou mouky a po malých kouscích vhazujeme do šťávy) a ještě krátce povaříme.
 - 
                                8
Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu a saláty, jemné noky, vařené brambory sypané petrželovou natí.