Zadělávaná dýně
Suroviny
- 200 g Zakysaná smetana
 - 600 g Dýně
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 0.75 hrnek Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 296.6 mg
 - Draslík 673 mg
 - Vláknina 1713.8 mg
 - Vitamín A 1713.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou dýni podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Nastrouháme ji nahrubo a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
 - 
                                2
Do rozehřátého másla vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut.
 - 
                                3
Potom přidáme podušenou dými, sůl, špetku květu, smetanu a kopr. Necháme přejít varem. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy.
 - 
                                4
Na talíři přelijeme zadělávanou dýní vejce uvařená natvrdo.