Zapečené brambory s květákem a masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 29 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 175.3 mg
- Draslík 898.1 mg
- Vláknina 13152 mg
- Vitamín A 13152 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvařené, prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené (nebo upečené) maso nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2Do vymazané zapékací mísy rozložíme vrstvu brambor, osolíme, přidáme vrstvu květáku a masa, posypeme petrželkou, poklademe kousky másla a posypeme nastrouhaným sýrem. 
- 
                                3Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme péci do středně vyhřáté trouby. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        