Bramborové koblížky po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 417 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 32 mg
 - Draslík 678.8 mg
 - Vláknina 11574.5 mg
 - Vitamín A 11574.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 226.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme pyré s mlékem, máslem, cukrem a nastrouhanou citronovou (pomerančovou) kůrou. Přidáme mouku a těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm.
 - 
                                2
Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary a vkládáme je do horkého oleje. Koblížky se nafouknou a zezlátnou.
 - 
                                3
Hotové koblížky necháme okapat, pocukrujeme je a horké podáváme.