Omáčka z mletého hovězího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 71.8 mg
 - Draslík 46 mg
 - Vláknina 1067.1 mg
 - Vitamín A 1067.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 465.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené hovězí maso jemně umeleme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a mouku, po částech zalijeme mlékem (nebo smetanou) a vymícháme na hladkou omáčku. Zvolna ji povaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Potom do omáčky vložíme mleté maso, přidáme sůl, koření, podle potřeby zředíme a povaříme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými bramborami.