Žampionové omelety na telecím masu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 48 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 404.7 mg
- Draslík 807.8 mg
- Vláknina 500 mg
- Vitamín A 500 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky másla. 1/4 žampionů vložíme na pánev s rozehřátým olejem, zalijeme vejcem rozkvedlaným se solí a lžící smetany, usmažíme omeletu. Stejným způsobem usmažíme další tři omelety. 
- 
                                2Omyté maso pokrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Maso přendáme na nahřáté talíře. 
- 
                                3Na oleji osmahneme plátky šunky, položíme je na usmažené omelety, ty stočíme a položíme na řízky. 
- 
                                4Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, vývar a sůl, povaříme a podlijeme řízky. 
- 
                                5Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        