Jablková zavařenina se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 124 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 124 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 250.4 mg
 - Vláknina 7605 mg
 - Vitamín A 7605 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Čtvrtky jablek nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Zázvor oloupeme a jemně nasekáme, z omytých citronů vymačkáme šťávu.
 - 
                                3
Rozinky namočíme do vody a po okapání vložíme do kastrolu spolu s želírovacím cukrem, zázvorem, kousky jablek a citronovou šťávou. Za stálého míchání zprudka vaříme 4 minuty.
 - 
                                4
Sklenice vypláchneme horkou vodou a ihned plníme zavařeninou. Dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 15 minut vychladnout.
 - 
                                5
Zavařeninu uchováváme na tmavém a chladném místě.