Chřestové palačinky po italsku
Suroviny
- 0.8 g Máslo čerstvé
 - 700 g Chřest bílý
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 50 g Oříšky piniové
 - 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Šalotka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 498 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 281.6 mg
 - Draslík 853.9 mg
 - Vláknina 11363.2 mg
 - Vitamín A 11363.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s vejcem, mlékem a solí a necháme stát asi 30 minut.
 - 
                                2
Omytý a oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 8 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou šalotku jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme rajčata a dusíme 4 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Z připraveného těsta usmažíme na másle 4 palačinky. Poklademe je chřestem a rajčaty, stočíme a urovnáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem a posypeme piniemi a nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.