Španělské vinné želé s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 34.4 mg
 - Draslík 369.8 mg
 - Vláknina 15676.9 mg
 - Vitamín A 15676.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a vše uvedeme do varu. Těsně pod bodem varu necháme na mírném ohni asi 10 minut.
 - 
                                2
Želatinu namočíme do studené vody. Víno procedíme jemným sítem, želatinu vymačkáme a vložíme do vína. Po rozpuštění želatiny necháme víno vychladit.
 - 
                                3
Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky a upravíme do dezertních mističek. Když víno začne želírovat, nalijeme je na pomeranče v miskách a dáme chladit asi na 1 hodinu.
 - 
                                4
Smetanu ušleháme dotuha a před podáváním ozdobíme želé kopečkem šlehačky a lístky máty.