Salát z hlívy ústřičné s kukuřicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 3 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 219.2 mg
- Vláknina 4542.8 mg
- Vitamín A 4542.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Houby očistíme, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme. 
- 
                                2Oloupaný česnek rozmačkáme, osmahneme na lžíci rozehřátého oleje. Přidáme na kostičky nakrájený chléb a opečeme do zlatova. Opepříme a vyjmeme z pánve. 
- 
                                3Rozehřejeme zbylý olej, necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme houby a smažíme je dokud nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme okapanou kukuřici. 
- 
                                4Pokrm zalijeme jablečným octem, podle chuti přisolíme. 
- 
                                5Salát podáváme vlažný, posypaný opečeným chlebem a lístky bazalky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        