Horácké knedlíky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 3 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 34.8 mg
- Draslík 320.6 mg
- Vláknina 4710 mg
- Vitamín A 4710 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané a opláchnuté syrové brambory nastrouháme a po krátkém odstání částečně scedíme vodu. Přidáme vejce dobře rozšlehané s mlékem, sůl, mouku a směs promícháme. Nakonec do těstíčka lehce zapracujeme žemli nakrájenou na kostičky. 
- 
                                2Ze hmoty tvarujeme kulaté knedlíky (asi 80g 1 ks), vkládáme je do vařící vody a vaříme 25-35 minut. 
- 
                                3Pokud se knedlíky přichytí ke dnu, nadzvedneme je vařečkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        