Slovenská fazolová polévka se sušenými švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 38 mg
 - Draslík 1371.1 mg
 - Vláknina 22515 mg
 - Vitamín A 22515 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem namočené fazole dáme vařit, když začnou měknout, přidáme oloupané, nakrájené brambory a vaříme dál. Když jsou fazole i brambory měkké, přidáme sůl.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme trochou prochladlé polévky, rozšleháme a zavaříme do polévky. Chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu a předem namočené švestky. Vaříme, až švestky změknou.