Lyonské vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 789.4 mg
 - Vláknina 6700 mg
 - Vitamín A 6700 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme a do poloviny odřízneme maso od kosti. Naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a na rozehřátém tuku opečeme po obou stranách. Kotlety přendáme do nahřáté mísy.
 - 
                                2
Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a uvařené, studené brambory.
 - 
                                3
Kotlety pokryjeme osmaženou cibulí a obložíme na kolečka nakrájenými, opečenými bramborami. Posypeme nakrájenou pažitkou.