Srnčí ragú s lečem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 136.7 mg
- Draslík 857.3 mg
- Vláknina 1480 mg
- Vitamín A 1480 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté přední srnčí maso nakrájíme na kousky. 
- 
                                2Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na sádle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vložíme připravené maso, opečeme je, osolíme a zalijeme trochou vody. Dusíme doměkka a během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou. 
- 
                                3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou a smetanou. Dobře rozšleháme, přidáme sterilované lečo a vše povaříme. 
- 
                                4Po chvíli vložíme zpět maso a ještě krátce podusíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        