Srbská pljeskavice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 86.3 mg
 - Draslík 421.3 mg
 - Vláknina 668.1 mg
 - Vitamín A 668.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, drobně nakrájené feferonky, utřený česnek se solí, sůl a pepř.
 - 
                                2
Vše dobře promícháme rukou.
 - 
                                3
Když se dobře promíchané maso lehce odděluje od ruky, uděláme si masové placky silné 1 cm.
 - 
                                4
Placky grilujeme na roštu nebo smažíme na rozpáleném oleji v pánvi.
 - 
                                5
Hotové pljeskavice mají zlatohnědou kůrku.