Džem z hroznového vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 13126 kcal
 - Sacharidy 3240 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 3240 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 8161.7 mg
 - Vláknina 88892 mg
 - Vitamín A 88892 mg
 - Vitamín B6 4.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 435 mg
 - Vitamín E 8.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozny (4 kg) dobře omyjeme, odstraníme stopky a vložíme do většího hrnce. Zasypeme je 2,5 kg cukru, promícháme, přilijeme 3 dl vody, 1 dl octa, znovu promícháme a při mírné teplotě rozvaříme na kaši.
 - 
                                2
Potom džem přecedíme přes husté síto nebo plátno do druhého hrnce, znovu zahřejeme, přidáme 100 g posekaných ořechů (větší kousky),
 - 
                                3
2 g skořice, 4 ks hřebíčků, přivedeme k varu a ihned odstavíme.
 - 
                                4
Horký džem nalijeme do čistých, suchých zavařovacích sklenic a uzavřeme víčky.
 - 
                                5
Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.