Pohár s garnáty na sladkokyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1438 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 257.5 mg
 - Draslík 1264.7 mg
 - Vláknina 35905.8 mg
 - Vitamín A 35905.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.7 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s bílým vínem, bobkovým listem, citronovou šťávou, zrníčky pepře a solí. Do vařící vody
 - 
                                2
dáme garnáty a po 3 minutách vaření scedíme, vlažné vyloupeme a odstraníme z nich černé střívko.
 - 
                                3
Oloupeme červenou řepu a rozmixujeme s vinným octem, přendáme do mísy a vmícháme majonézu. Omyjeme pomeranče a pokrájíme na kousky.
 - 
                                4
Očistíme belgickou čekanku, omyjeme, rozebereme na jednotlivé listy a ty rozložíme do skleněných pohárů. Přidáme červenou řepu s majonézou a navrch poklademe garnáty. Vše ozdobíme listy čekanky a kousky pomeranče.