Zaječí stehna s rozmarýnovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 831 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 879 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 183.6 mg
 - Draslík 1403.3 mg
 - Vláknina 10135 mg
 - Vitamín A 10135 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme a opepříme. Přepustíme 60 g másla a maso ze všech stran důkladně opečeme. Výpek rozředíme vývarem. Po 30 minutách přidáme zeleninu, česnek, cibuli a chvíli podusíme. Přilijeme červené víno, přidáme 5 snítek rozmarýnu, rybízový džem a podusíme dalších 30 minut doměkka. Hotové maso uchováme v teple. Omáčku zredukujeme a propasírujeme ji. Poslední snítku rozmarýnu nasekáme najemno, vložíme do omáčky a dochutíme solí. Vmícháme vločky studeného másla. Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V omáčce prohřejeme maso.
 - 
                                2
Vhodnou přílohou jsou houby podušené na másle a domácí nudle.
 - 
                                4