Telecí maso na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 158 mg
 - Draslík 433.6 mg
 - Vláknina 2274.5 mg
 - Vitamín A 2274.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí hrudí vykostíme a nakrájíme na kostky. Celer oloupeme a nakrájíme na nudličky a cibuli posekáme najemno.
 - 
                                2
Ve větším rendlíku na oleji maso orestujeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na olej vložíme cibuli s celerem a smažíme, dokud směs nezezlátne. Poté ji zaprášíme moukou, podlijeme několika sběračkami vroucí vody a dobře rozšleháme. Do omáčky vrátíme odložené maso a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké. Občas maso promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Na závěr maso podle chuti opepříme a osolíme.
 - 
                                3
Maso s celerovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.