Omeleta nákypová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 370.2 mg
 - Draslík 131 mg
 - Vláknina 315 mg
 - Vitamín A 315 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny.
 - 
                                2
Zpola ušleháme bílky, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Opatrně vmícháme žloutky s moukou.
 - 
                                3
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme cukrem, naplníme a pocukrujeme.
 - 
                                4
Ve velmi horké troubě zapečeme dozlatohněda. Těsto má mít na povrchu kůrku a uvnitř má být krémové.
 - 
                                5
Ihned podáváme.