Tvarohový koláč s malinami
Suroviny
- 450 g Maliny
 - 230 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 750 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 260 g Cukr krupice
 - 75 g Krupice dětská
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 131.5 mg
 - Draslík 162.5 mg
 - Vláknina 6549.4 mg
 - Vitamín A 6549.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z 80 g cukru, 150 g másla, 1 vejce a hladké mouky vypracujeme křehké těsto. Zabalíme je do fólie, necháme asi 30 minut v chladničce.
 - 
                                2
Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na vymazaný plech a vložíme do středně vyhřáté trouby na 15 minut.
 - 
                                3
U zbylých vajec oddělíme žloutky od bílků. Utřeme tvaroh se zbylým cukrem, žloutky, citronovou kůrou a šťávou. Přimícháme rozpuštěné, vychladlé máslo, přidáme pudinkový prášek smíchaný s krupičkou a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a omyté maliny.
 - 
                                4
Směs naneseme na předpečený korpus a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.