Tafelspitz s pažitkovou omáčkou a jablečným křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 2294 mg
 - Bílkoviny 101 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 217.5 mg
 - Draslík 2021.3 mg
 - Vláknina 4833.3 mg
 - Vitamín A 4833.3 mg
 - Vitamín B6 2.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hovězího vývaru vložíme bobkový list, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme maso, zmírníme oheň a zakryté vaříme cca 2-3 hodiny.
 - 
                                2
Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a po 1 hodině vaření přidáme do vývaru.
 - 
                                3
Maso vyjmeme, přes vlákno nakrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na předehřáté talíře, pokapeme trochou vývaru, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s jablečným křenem a pažitkovou omáčkou.