Brusinkový džem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 113 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 78.8 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čerstvé nebo mražené brusinky smícháme s cukrem a šťávou z citrónu. Necháme přes noc odpočinout. 
- 
                                2Promícháme, kyselejší jablko oloupeme, nastrouháme a přidáme nastrouhanou kůru z citrónu. Vše zvolna vaříme, po chvíli přidáme vodu a hrst brusinek. Vaříme, až směs zhoustne. 
- 
                                3Plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        