Čokoládový závin se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 30 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 376.5 mg
- Draslík 199.9 mg
- Vláknina 3575 mg
- Vitamín A 3575 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cukr prosejeme a v míse třeme cca 20 minut se žloutky a vanilkou. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu a tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a nastrouhané mandle. 
- 
                                2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové obrátíme papírem vzhůru, sloupneme jej, zakryjeme novým papírem a srolujeme do závinu. Po vychladnutí rozbalíme, papír odstraníme, těsto potřeme ušlehanou šlehačkou, znovu zatočíme a nakrájíme na šikmé řezy. 
- 
                                3Posypeme vanilkovým cukrem, případně doplníme šlehačkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        