Těsto na pizzu se sušeným droždím
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 9 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 79.4 mg
- Vláknina 5364.8 mg
- Vitamín A 5364.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme droždí a necháme v teple. Do zpěněného droždí vmícháme polovinu mouky, sůl a máslo a vymícháme řídké těsto. Do něj zapracujeme postupně zbylou mouku, těsto na závěr vypracujeme na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké a lesklé a nesmí se lepit. Z těsta utvoříme kouli, přeložíme ji do mísy, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout alespoň 15 minut. 
- 
                                2Vykynuté těsto rozválíme a poté od středu ke krajům vytahujeme prsty, až je těsto velké jako plech, na kterém budeme pizzu péct. 
- 
                                3Plech vymastíme olejem, těsto na něj přeložíme, u okrajů přitiskneme a plníme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        