Vařené mušle s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1517 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 1918.5 mg
 - Vláknina 6027.5 mg
 - Vitamín A 6027.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.2 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, pokrájíme na hrubší kostky a v osolené vroucí vodě je uvaříme doměkka, poté slijeme a uchováme v teplu. Mušle omyjeme, vytřídíme otevřené a poškozené kusy. Zbytek mušlí dáme do hrnce a zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme oloupanou a hřebíčky prošpikovanou cibuli, bobkový list, petržel, na osminy pokrájený citron a česnek. Přivedeme k varu, povaříme 5 minut a poté vlijeme víno. Osolíme a opepříme. Vařící se slávky občas promícháme.
 - 
                                2
Jakmile se slávky začnou otevírat, odstavíme hrnec s nimi z plotny. Mušle i s vývarem rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory a ihned servírujeme.